Ierland4kids

dag 1 : Brussel - Dublin – Wicklow (75km)

Rechtstreekse Aer Lingus vlucht naar de Ierse hoofdstad Dublin. Ophalen van de huurwagen en vertrek naar de ‘tuin van Ierland’: Wicklow. Onderweg kunt u een stop maken bij de tuinen van Powerscourt, waarschijnlijk de mooiste tuinen van Ierland. Breng zeker ook een bezoek aan Glendalough, ofwel het ‘Dal van de Twee Meren’ en laat je betoveren door de kloosterruïnes en de prachtige meren. Vanavond overnacht u in een typisch Ierse bed & breakfast.

dag 2 : Wicklow – Kenmare (340km)

Vandaag reist u verder naar het gezellige Kenmare. Rock of Cashel ligt op uw route. U kunt een stop maken bij Blarney Castle (10km van Cork) met de beroemde Blarney Stone, kus de steen en je zou volgens een mythe zeer welbespraakt worden. Overnachting in een typisch Ierse bed & breakfast.

dag 3 : Kenmare

Ontdekking van Killarney Nationaal Park met paard en kar (1u)! Het is een prachtig park met meren, bergen, bossen, vervallen abdijen en kastelen,... Tijdens de namiddag kunt u het afgelegen Beara Peninsula ontdekken. Of verken (een deel van) de Ring of Kerry, die start en eindigt in Killarney. De kustroute over het schiereiland Iveragh is een mooie combinatie van smaragdgroene weilanden, dorpjes, stranden en geweldige uitzichten over de kust.

dag 4 : Kenmare

Vandaag gaat u walvissen spotten (4u)! Met een beetje geluk komt u oog in oog met een walvis, werkelijk een unieke ervaring. De Zuidkust van Ierland is een van de beste plaatsen voor het spotten van walvissen en dolfijnen. De boottocht start in Baltimore (85km rijden), u kunt kiezen voor de ochtend-, of namiddagexcursie.

dag 5 : Kenmare – Dingle (110km)

Vandaag reist u verder naar één van de mooiste schiereilanden die Ierland rijk is: Dingle. Ontdekking van het gezellige stadje Dingle. In Dingle start de Slea Head Drive, een mooie autoroute met spectaculaire uitzichten. Onderweg kunt u een stop maken in Dunquin waar een korte overtocht u naar de Blasket Islands brengt, enkel bewoond door zeehonden en vogels. Als u de zee in de gaten houdt spot u misschien wel reuzenhaaien, dwergvinvissen en, als je erg veel geluk hebt, een orka. Hebt u nood aan wat rust? Het schiereiland omvat heel wat mooie zandstranden. Overnachting in het Benners Hotel 3*.

dag 6 : Dingle – Spanish Point (135km)

De beroemdste inwoner van Dingle is de dolfijn Fungie die u tijdens een toffe boottocht gaat spotten (1u)! Fungie leeft sinds 1983 in de beschutte haven van Dingle, of het nu aan de zeelucht of aan het accent van Kerry ligt dat hij hier blijft, één ding is zeker, hij is niet van plan om te vertrekken. Tijdens de namiddag reist u verder naar County Clare. U kunt ervoor kiezen om via een korte ferryovertocht (Tarbert- Killimer) naar County Clare te reizen of via het pittoreske Adare. Overnachting in het Armada Hotel 4*. Mits supplement is het mogelijk om te overnachten in een kasteel, bijvoorbeeld het sprookjesachtige Dromoland Castle 5*.

dag 7 : Spanish Point – Galway (90km)

Vertrek naar de indrukwekkende Cliffs of Moher. De kliffen zijn een beschermd gebied omwille van de vele zeevogels die in de wanden wonen, o.a. de vrolijke papegaaiduiker. U ontdekt de kliffen tijdens een boottocht. Vervolgens kunt u een rit maken door het bijzondere landschap van kalksteen The Burren. Vanavond overnacht u in Galway in een typisch Ierse b&b. Ontdekking van Galway, een coole, Boheemse stad. Deze stad wordt vaak de meest Ierse van alle steden genoemd.

dag 8 : Galway – Clifden (80km)

Vandaag reist u verder naar het Connemara Nationaal Park met enkele van de meest fantastische landschappen van Ierland. Tussen het wilde, ruige landschap bevindt zich Kylemore Abbey, een romantisch sprookjeskasteel met een Victoriaanse ommuurde tuin. Het geheel is prachtig gesitueerd aan een meer. Met een beetje geluk ziet u ook een kudde Connemara pony’s, die hier half in het wild leven. Overnachting in Clifden, "de hoofdstad van Connemara". Abbeyglen Castle Hotel 4*.

dag 9 : Clifden

Na het ontbijt vertrek naar Leenane en boottocht op het enige fjord van Ierland: Killary. Het Killary fjord is zo’n 16km lang. Verder ontdekking van deze ruige streek bestaande uit veenland, bergen en een rotsachtige kust.

dag 10 : Clifden – Dublin (300km)

Vandaag reist u verder naar Dublin. U ontdekt veelzijdig Dublin tijdens de Viking Splash Tour (ook mogelijk op dag 11), een leuk alternatief voor de bekende hop-on-hop-of bussen. De vrolijke gele bus gaat zowel over land als water en brengt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Dublin. In Dublinia, gelegen naast Christ Church Cathedral, maakt u op een compacte en interactieve manier kennis met de geschiedenis van Dublin in de tijd van de Vikingen en de Middeleeuwen. Vanop de middeleeuwse St Michael’s Tower hebt u een mooi uitzicht over Dublin. Overnachting in een het Buswells Hotel 3*.

dag 11 : Dublin

Volledige dag om uw bezoek aan de Ierse hoofdstad verder te zetten.

dag 12 : Dublin - Brussel

Tijdens de namiddag rit naar de luchthaven voor het inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Zaventem.

Inbegrepen:

- Rechtstreekse Aer Lingus vluchten in R-klasse.
- 11 overnachtingen in de vermelde accommodatie volgens beschikbaarheid (kamer en ontbijt).
- BTW en luchthaventaksen.
- Huurwagen cat. B (type: Renault Clio).
- Excursies:
Dag 3: Killarney Jaunting Cars
Dag 4: Whale watching
Dag 6: Fungie de dolfijn boottocht
Dag 7: Cliffs of Moher boottocht
Dag 9: Killary fjord boottocht
Dag 10: Viking Splash Tour Dublin
- Documentatiemap.
 
 
Niet inbegrepen
- Overige excursies.
- Maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven.
- Reisverzekeringen.
 

Goed om weten :

 
Periode Volw. p.p. Kind p.p.
01/11/2019 - 27/10/20 vanaf € 955,00 op aanvraag
Dit is een voorbeeldprogramma met richtprijzen. Alle reizen kunnen individueel op maat aangepast worden. Alle periodes en prijzen op aanvraag.

Geïnteresseerd?